Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Privat Socialrådgiver Karin B Nissen

Specialist på voksen og børne handicap området

Vi anvender cookies! Hvis du fortsætter på siden accepterer du det. Læs mere her: https://karinbnissen.dk/cookies

Blog

Blog

Forvaltningsdomstol - ja tak!

Posted on July 26, 2021 at 7:50 AM

Jeg er fortaler for indførelsen af en forvaltningsdomstol i Danmark, ikke mindst på grund af den manglende retssikkerhed på det socialretlige område.


Muligheden for at oprette særskilte forvaltningsdomstole kom med Grundlovsændringen i 1953, men den er desværre endnu ikke blevet effektueret i dansk retspraksis.


Jeg mener, at vi har brug for at kunne få omstødt kommunernes mange fejlagtige afgørelser af en instans, hvis afgørelser kommunerne rent faktisk føler sig forpligtet til at følge. Ankestyrelsens afgørelser har alt for ofte ingen reel konsekvens.


Og som det er nu går domstolene sjældent ind og afprøver myndighedernes skøn istedet henviser dommerne til, at Ankestyrelsen har ekspertisen på området, når borgerne forsøger at udfordre myndighedernes afgørelser ved domstolene. Det er med til at indskrænke borgernes mulighed for reelt at klage over fejlfyldte afgørelser.


Derfor har jeg skrevet under på dette borgerforslag: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-06440


For som forslagets stillere skriver, så kan det simpelthen ikke passe at vi har et samfund, hvor borgere oplever at blive mere modarbejdet, når de søger hjælp end at blive hjulpet.


Jeg synes, vi skal tage Regeringen på ordet, når den gennem ældre- og socialminister Astrid Kragh siger, at det ikke skal være en kamp at få hjælp, og bede Regeringen om at indføre en Forvaltningsdomstol.


Du kan læse mere her:

www.altinget.dk/.../socialministeren-det-skal...

www.k-news.dk/.../forvaltningsdomstole-kan-vaere...

www.k-news.dk/.../ditlev-tamm-raser-over...

Categories: None

0