Privat Socialrådgiver Karin B Nissen

Specialist på børne og voksen området - social, psykiatri, handicap

Klinik for Psykoterapi - hundeassisteret kognitiv adfærdsterapi

§ 54 støtteperson for forældre med anbragte børn

Vi anvender cookies! Hvis du fortsætter på siden accepterer du det. Læs mere her: https://karinbnissen.dk/cookies

Blog

Blog

Gode råd er gratis!

Posted on October 31, 2019 at 3:50 AM

Der er nogle helt enkle råd, som kan være gode at følge, når man som borger har en sag i gang i kommunen.


1. Lav en huskeseddel inden telefonsamtaler og møder


Det kan være svært at huske alt det, du gerne ville sige eller spørge om på mødet, måske er du også lidt nervøs, hvilket gør det endnu sværere at bevare overblikket. Så skriv det du vil spørge om eller synes er vigtigt at få sagt på mødet ned inden mødet og tag sedlen med til mødet.


2. Spørg hvis der er noget du ikke forstår, også hvis du ikke forstår de breve, kommunen skriver til dig


Kommunen skal kommunikere med dig på en måde, så du kan medvirke i behandlingen af din egen sag. Det betyder blandt andet, at kommunen skal skrive til dig på en måde, så du har en chance for at forstå, hvad der står.


Du skal ikke være flov over, at du ikke forstår alt det, der står i kommunens breve til dig. Det er kompliceret stof. Og sommetider er sagsbehandlerne ikke lige gode til at få sig forklaret på skrift. Så spørg! Spørg indtil du er sikker på at du forstår!


3. Tag en bisidder med til møderne i kommunen


Din bisidder skal være en person, som du er tryg ved. Det skal være en der helt sikkert ikke fortæller om mødet til andre. Og det skal være en person, som kan forblive rolig i situationen også selvom du f.eks. bliver ked af det eller vred under mødet. Det kan være en professionel som mig, men det kan også være et familiemedlem eller en god ven/veninde.


Din bisidder skal være fyldt 15 år og der er altså ikke krav om at bisidderen skal være myndig. Men det skal for din egen skyld være en, som kan støtte dig i at få spurgt om det, der er svært og få fortalt sagsbehandleren om de ting, som du måske selv synes er svære at få sagt. Derfor kan det godt være en god idé ikke at vælge et alt for ungt menneske.


4. Bed om skriftlighed


Bed din sagsbehandler om at sende dig et referat fra jeres møde eller bed om at få tilsendt et notat fra telefonsamtaler. På den måde kan du sikre dig, at I er enige om, hvad der blev aftalt på mødet.


Du kan også bruge referater og notater til at genopfriske din hukommelse, når du forbereder dig til næste møde, så gem referater og notater og gem også din mailkorrespondance med sagsbehandleren.


5. Undgå unødige mails, opringninger og henvendelser til sagsbehandleren


Har du mange spørgsmål til sagsbehandleren, så prøv at samle dem i én mail, som du sender f.eks. én gang om ugen eller hver 14. dag. Dine henvendelser tager tid og så varer det bare endnu længere før du får en afgørelse.


Pas også på med hvordan du skriver og taler til din sagsbehandler. Lad være med at lade din frustration gå ud over sagsbehandleren. Langt de fleste sagsbehandlere arbejder så hurtigt de kan og gør alt hvad de kan for at gøre sagsbehandlingstiden så kort som muligt og træffe en korrekt afgørelse.


Så skriv og tal høfligt til sagsbehandleren og lad være med at skælde ud på hende. Også selvom du ikke synes, sagsbehandleren er særlig dygtig eller sød.


Hvis du er meget ked af det eller vred, så er det måske bedre at bede en anden om at ringe eller skrive til din sagsbehandler for dig (husk fuldmagt).



Har du gjort dig erfaringer med, at andre ting kan være hjælpsomme, når man har en sag i kommunen, så kommentér gerne og del dine erfaringer med andre.

Categories: Sagsbehandling

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

308 Comments