top of page

Om mig

Privat socialrådgiver

Det kan være svært at være menneske - jeg har prøvet det selv!

Det er ikke en tilfældighed, at jeg er blevet god til at navigere i systemet, dét har jeg haft brug for siden, jeg blev mor til et barn, der havde vanskeligheder.

Tovholder i egen sag

At samarbejde med folkeskole og efterskole, at samarbejde med de forskellige sagsbehandlere i kommune og region i social- og sundhedssystem, at udfylde skemaer, at formidle kontakt mellem forskellige afdelinger har krævet overblik - også på tidspunkter, hvor jeg ikke havde overskuddet til det. 

Systemstress - når kontakten med systemet opleves som belastende

Jeg har været heldig at have et godt netværk, som kunne støtte os, men jeg har også været så udmattet af systemstress, at jeg har måttet sygemelde mig og siden sige et job op. Alt sammen fordi systemet kun modstræbende hjalp os, og fordi jeg skulle være tovholder i forhold til alle aspekter af mit barns sag, samtidig med at jeg skulle være en god mor.

At navigere i systemet kræver specialviden

Jeg er uddannet socialrådgiver og har en kandidatgrad i socialt arbejde fra Ålborg Universitet. Jeg har arbejdet med førtidspension, kontanthjælp, familiesager, børnehandicapsager og voksensager. Det har været en hjælp, at jeg kender systemet indefra og vidste, hvilke ydelser jeg kunne søge og hvordan jeg kunne klage over sagsbehandling og afgørelser. 

Samtidig har det været svært at få lov bare at være mor

Komplicerede ansøgningsskemaer skulle udfyldes for at søge om hjælpemidler, der næsten intet kostede i indkøb. Møder med læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, lærere, sagsbehandlere i forskellige afdelinger. Og koordinering af de forskellige indsatser tog alt sammen tid og kræfter. Kræfter som jeg kunne have brugt til at være en endnu bedre forælder. 

Manglende overskud prægede de år sammen med en følelse af, at de offentlige instanser havde svært ved at sætte sig ind i vores situation. En sagsbehandler gav mig f.eks. engang afslag på støtte fra en konsulent med viden om mit barns vanskeligheder med henvisning til, at der i kommunen ikke fandtes en person med større viden om emnet end mig! 

Det kan lade sig gøre at samarbejde med kommunen, men du skal tale kommunens sprog

Jeg har lært, at det hjælper at bide sig fast, holde på sin ret, og blive ved at ansøge om hjælp og at klage over afslag og sagsbehandling - i visse tilfælde indtil man når Ombudsmanden! Det kan være grænseoverskridende og opslidende; det ved jeg af alle. Men jeg har også lært, at det kan lade sig gøre at samarbejde med kommunen.

Ankestyrelsen finder fejl i næsten halvdelen sagerne på det sociale område (www.ast.dk)

Værst står det til på børne- og voksen handikapområderne, hvor jeg som privat socialrådgiver er særligt specialiseret. Den sociale lovgivning er kompleks og i mange kommuner sidder den enkelte sagsbehandler ofte med alt for mange sager. Samtidig er kommunerne økonomisk pressede og sagsbehandler ofte lige til grænsen af lovgivningen.

Privat socialrådgiver Karin B Nissen bekæmper sagsbehandlingsfejl og systemstress i alle sociale sager

står der på døren til mit kontor i SundhedsCenter Børkop. 

Jeg har beskæftiget mig med coaching og psykoterapeutiske samtaler, socialt arbejde og socialrådgivning siden 2002. Herunder har jeg været beskæftiget som socialrådgiver med myndighedsopgaver indenfor beskæftigelses-, voksen handicap- samt børn og unge området i tre forskellige kommuner. Jeg har taget en akademisk overbygning på Ålborg Universitet, løst opgaver indenfor det frivillige sociale område samt bijobbet som privat socialrådgiver siden 2011. Som projektmedarbejder har jeg løst udviklingsopgaver på det specialiserede voksenområde og siddet i rehabiliteringsteam. 

Siden 2017 har jeg undervist i socialt arbejde og socialrådgivning på socialrådgiveruddannelsen, på den sociale diplomuddannelse indenfor børn og unge området og indenfor beskæftigelsesområdet, samt i jura og dokumentation/evaluering på PUP professionshøjskolernes uddannelse for plejefamilier. Jeg har forsket i tidligt forebyggelse på børn og unge området.

Mine private erfaringer og mine erfaringer som myndighedsudøver, min store viden om sociale problemer og indsatsmuligheder bruger jeg nu som privat socialrådgiver til at hjælpe de, der står midt i den opslidende kamp for at skabe en tålelig hverdag og et rimeligt liv for sig selv, sine børn og sine pårørende.

Anbefalinger

Du kan læse udsagn fra nogle af de, der har fået hjælp af mig gennem årene her på siden under "kundecitater". Men den bedste anbefaling fik jeg dog for nogle år siden, hvor min søn kom hjem med en kammerat, der havde behov for hjælp: "Du skal tale med min mor", sagde han til kammeraten, "hun er socialrådgiver og kan råbe så højt, at de rigtige mennesker begynder at høre efter!"

bottom of page