top of page
KBNI m bog.jpg

Mange borgere og deres pårørende udvikler belastningsreaktioner som følge af langvarig, kompleks og konfliktfyldt sagsbehandling. De udvikler symptomer på systemstress. Det kaldes systemstress, fordi det er i mødet med systemet, at symptomerne opstår. Systemstress kan komme til udtryk på mange måder. Hjertebanken, svedige håndflader, kvalme forud, under og efter møder med kommunen. Søvnløshed, ændrede spisevaner og selvmedicinering. Angst for at åbne e-boks, når der er brev fra kommunen. For blot at nævne nogle få.

Jeg har udviklet en tilgang til at arbejde med systemstress, som jeg anvender i mit arbejde som privat socialrådgiver. I tilgangen arbejder de berørte borgere og deres pårørende sammen med mig i en vekselvirkning mellem viden om systemets krav til dem, deres reaktioner på disse krav, samt de indre og ydre ressourcer, der er til rådighed for dem i sagsbehandlingen.

Tilgangen danner grundlag for et foredrag om systemstress, hvor jeg introducerer begrebet systemstress, afdækker grunde til at systemstress opstår, og giver redskaber til håndtering af systemstress. Foredraget slutter med 5 gode råd til de, der har en sag, der bliver behandlet i kommunen. Herefter faciliterer jeg fælles refleksioner og udveksling af erfaringer.

Foredraget har blandt andet været afholdt i SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed, LEV - Livet med udviklingshandicap, som webinar for medlemmer af Fibromyalgi og Smerteforeningen, DH -  Danske Handicaporganisationer, Bedre Psykiatri, Autismeforeingen, Selskabet for Psykoterapi, DHF - Dansk Handicapforbund, Socialpolitisk Forening, for medlemmer af Socialistisk Folkeparti, og som en del af en temadag med efterfølgende individuel socialfaglig vejledning på Pindstrup Centrets familielejr for familier med børn med handicap.  

Foredrag om systemstress

Jeg er en erfaren foredragsholder og underviser, som på en konkret og nærværende måde formidler emnet tilpasset deltagernes interesser og forudsætninger. Jeg tilbyder foredraget om systemstress for 4.000 kr. ekskl. moms:

·        2 timer med tid til spørgsmål, fælles refleksioner og en kort pause

·        Som foredrag i jeres lokaler, hvor I sørger for projektor samt traktement i pausen

·        Som webinar, hvor I står for teknikken 

·        Som arrangement i SundhedsCenter Børkop for op til 20 personer (tillæg for forplejning)   

·        Transport afregnes med 3,79 kr. ekskl. moms pr. kørt km (tillæg for udgifter til bro/fly/færge)

  

Referencer:

Vi havde fornøjelsen af at have Karin B. Nissen som foredragsholder for pårørende til børn og unge med handicap. Det er en gruppe, der ofte må slås for at få den hjælp og støtte, de har brug for og de har krav på. Karin var rigtig god til at sætte ord på den stress, man oplever som pårørende, og som i sidste ende kan betyde, at man som pårørende bliver slidt ned og i værste fald selv bliver syg.

Karins foredrag indeholdt masser af eksempler på situationer, som vi alle kunne genkende, og man kunne mærke, at hun brænder for at rette op på den uretfærdighed, mange bliver udsat for. Alt dette krydret med gode råd til, hvordan man forbereder sig på samtalen med kommune og sikrer sig sine rettigheder.

Karin B. Nissen kan kun anbefales som foredragsholder, man risikerer at blive klogere!

- Claus Jensen, Dansk Handicap Forbund

Varme anbefalinger fra DH Danske Handicaporganisationer Vejen kommune

Deltagerne på arrangementet var meget begejstrede for Karin B Nissens oplæg om systemstress. Hendes tilgang til emnet var både informativ og inspirerende, og hun formåede at formidle komplekse problemstillinger på en letforståelig måde. Hendes redskaber til håndtering af systemstress var praktiske og brugbare, og deltagerne gik derfra med konkrete værktøjer til at håndtere lignende situationer i deres eget liv.

Vi kan varmt anbefale Karin Nissens oplæg til andre, der ønsker at få mere viden og redskaber til at tackle systemstress.

- Vibeke Henriksen, formand 

Karin holdt et veltilrettelagt fagligt foredrag om Systemstress ved SIND Vejles generalforsamling 2023. Hun gjorde deltagerne meget klogere på, hvordan der kan opstå systemstress som en psykisk og fysisk belastningsreaktion i mødet med det offentlige systems krav. Mange kunne genkende symptomerne på stress ved f.eks. opringninger fra sagsbehandler, mails i e-boks, deltagelse i møder og gentagne klagesager. Foredraget gav også nogle gode håndgribelige redskaber til at forbygge og håndtere systemstress. 
Foredraget kan varm anbefales til alle brugere og professionelle.

- Judith Pedersen, formand

Karin formåede til fulde at oplyse om problemstillinger, som vi pårørende oplever/har oplevet i samarbejdet med kommunen.  

Hun gennemgik også hvad man som pårørende har mulighed for at få hjælp til og ikke mindst hvordan man ”helskindet” kommer igennem processen – tak for det. Tak for en god og oplysende aften om Systemstress den 1. november på Sølund.

- Lone Thykær, fm. Lev Favrskov/Skanderborg Kreds'

Bestil bogen SYSTEMSTRESS. NÅR MØDET MED SYSTEMET STRESSER DIG her:

https://www.wadskjaerforlag.dk/vare/systemstress/

                                                                      

Cover af bogen om systemstress.
bottom of page